A Rendőrség Tudományos Tanácsa 2017. március 8-i ülése

A Rendőrség Tudományos Tanácsa 2017. március 8-án Dr. Németh József PhD. r. alezredes elnök vezetésével megtartotta soros ülését.

Dr. Németh József elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány beszédében elismerte a tudományos tanács 2016. évben végzett munkáját. Hangsúlyozta, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság támogatja a Tanács tevékenységét, a szervezett konferenciák magas színvonalúak voltak és hozzájárultak a rendőrség magasfokú társadalmi elismertségéhez. Az idei év kiemelt kutatási témáihoz kérte felvenni a kiberbűnözés, az illegális migráció, a közlekedésbiztonság, valamint az egyéni és szervezeti teljesítményértékelési rendszer továbbfejlesztését, kutatását.

Dr. Németh József elnök beszámolójában elmondta, hogy az RTT a 2016. évi tevékenységét eredményesen végezte, számos konferenciát szervezett és támogatott. A kutatások terén a hazai kutatások mellett az Európai Bizottság által támogatott nemzetközi kutatás-fejlesztési projektekben – a Tanács kezdeményezésére, és koordinálásával – részt vesz az ORFK. Bejelentette, hogy Rendőrségi Szemle címmel tudományos folyóirat alapítását kezdeményezi, ami lektorált, ISSN számmal és szerkesztőbizottsággal rendelkezik majd.

Az ülésen Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Fenntartói Testület tagja ismertette a Rendészettudományi Kar eredményeit, valamint a jövőbeli terveket. Elmondta, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem öt éves lett, valamint a Víztudományi Kar létrehozásával a karok száma ötre bővült. Dr. Sabjanics István, a Belügyi Tudományos Tanács titkára tájékoztatást adott arról, hogy a Belügyi Tudományos Tanács digitális biztonság témában munkacsoportot alapít, a kutatás végén e-tananyag készül. Hozzászólásában méltatta a Rendőrség Tudományos Tanácsa elmúlt időszakban végzett tevékenységét, megköszönte az ORFK vezetésének a belügyi tudományos tevékenység támogatását.

Prof. Dr. Kerezsi Klára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Doktori Iskolájának vezetője bemutatta doktori iskolát, annak képzési rendszerét és a megalakulás körülményeit. Tájékoztatójában említést tett a rendészettudományi doktori képzés fontosságáról és szükségességéről, majd együttműködési javaslatot fogalmazott meg a tudományos tanáccsal közös kutatásokra vonatkozóan.

Dr. Németh József r. alezredes, a Rendőrség Tudományos Tanácsa elnöke kérte a testülettől 2016. évi tevékenységről szóló beszámoló, valamint a beterjesztett 2017. évi munkaterv elfogadását, amelyet a Tanács egyhangúlag elfogadott.