Pécsi könyvbemutató a Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Napja alkalmából 2017. november 17-én a pécsi Középkori Egyetemen került sor a „Szent Lászlótól a modernkori magyar rendészettudományig” címmel megrendezett tudományos konferencia értékeinek megörökítése céljából összeállított kötet ünnepi bemutatójára.

A program levezető elnöke Dr. Janza Frigyes ny. r. vezérőrnagy, a Magyar Rendészettudományi Társaság főtitkára volt. A megnyitó után Dr. Korinek László akadémikus, a Magyar Rendészettudományi Társaság elnöke, majd Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár dikciója következett. Kiemelték, hogy hazánk szuverenitásának, területi integritásának megőrzése, az államhatár rendjének védelme aktuális feladat. Dr. Herke Csongor, a Pécsi Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanára ismertette az új büntetőeljárási törvény felépítését, és a törvénnyel kapcsolatos elektronikus kapcsolattartás feladatrendszerét.

A szakmai prezentációt követően a kötet szerkesztői, Dr. Gaál Gyula r. ezredes, a Rendőrség Tudományos Tanácsának alelnöke és Dr. Hautzinger Zoltán egyetemi docens, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar oktatási dékánhelyettese bemutatták az új kiadványt, majd köszönetet mondtak a kötet támogatóinak.

Végezetül Dr. univ. Dsupin Ottó r. dandártábornok, címzetes egyetemi docens, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ vezetője tolmácsolta Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány elismerő szavait.

A rendezvény a Középkori Egyetem bemutatásával zárult.

Nagy Gábor